Vacature

Calculator Elektrotechniek

Enschede

Jouw uitdaging ligt in het opstellen van scherpe calculaties. Calculaties waarmee we niet alleen de opdracht winnen, maar waar we het ook voor kunnen realiseren. Het binnenhalen van een opdracht begint tenslotte bij een slimme technische oplossing en een goede inschatting van kosten waardoor een scherp bod op tafel kan worden gelegd. Als calculator werk je dan ook in het hart van de business en speel je een belangrijke rol in de aanbiedingsfase van kleine en grote tenders.

Je richt je in deze functie op het calculeren van nieuwe projecten van € 10.000 tot 2.000.000. Dit betreft o.a. zorgcentra, scholen, woningen, bedrijven, maar ook industriële installaties waar een bepaalde mate van complexiteit in zit. Je ontwerpt, ontwikkelt en calculeert zelfstandig, waarbij je uitgaat van het voorlopige bestek en/of voorlopig ontwerp. In jouw rol ben je onder andere verantwoordelijk voor het:

 • vertalen van de behoefte van de klant in technische oplossingen.
 • indien nodig verduidelijken, corrigeren of optimaliseren van de in de aanvraag of opdracht genoemde (technische) specificaties.
 • in overleg met de Design Engineer verstrekken van advies en het aandragen van (technische) alternatieven, zowel intern als extern bij opdrachtgevers of gebruikers.
 • maken van functionele beschrijvingen t.b.v. de regeltechnische installaties.
 • bewaken en aansturen op naleving van afspraken, calculatie- en offerte opleverdata, regels, procedures en kwaliteitseisen.

 

Jouw team
Als calculator ben je werkzaam op de afdeling Aannemers. Deze afdeling richt zich op de grote utiliteitsprojecten en seriematige woning- en appartementenbouw. Het team bestaat uit zo’n 30 medewerkers, van teamleider tot monteur. Je werkt nauw samen en kunt sparren met de Design Engineer Electrotechniek. Het team werkt hard aan het continu optimaliseren van de processen en geeft ruimte voor ideeën en persoonlijke ontwikkeling.
 

Ons bedrijf

Winkels Techniek is een grote speler in diverse markten. Zo werken wij naast aannemers ook voor ziekenhuizen, woningcorporaties en grote internationale bedrijven. Als multidisciplinair bedrijf kunnen wij onze klanten zowel van dienst zijn op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde alsook ICT & Beveiliging. Dit doen we dagelijks met ongeveer 150 vakkundige collega’s verdeeld over onze drie vestigingen in Enschede, Raalte en Vorden. Onze klanten zitten niet alleen in Nederland, maar ook op de Nederlandse Antillen. Wij willen verder groeien en vooral voorop lopen met de nieuwste technieken. We beseffen dat dit alleen lukt als we de juiste mensen aan boord hebben, die ons helpen om technisch onderscheidend te zijn en de beste kwaliteit te leveren. En daar willen we dan ook graag in investeren. 

 

Wij bieden

 • Afhankelijk van je kennis en ervaring ontvang je een salaris van € 2234- 3532 per maand. In deze functie is het mogelijk om door te groeien tot senior calculator met de daarbij behorende salarisschaal.
 • Wij willen jou helpen de beste te zijn en kijken dan ook graag samen met jou hoe we dit kunnen bereiken, bijvoorbeeld door het aanbieden van opleidingen
 • 25 vakantiedagen én 13 ADV-dagen.
 • Een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer
 • Een collectieve ziektekostenverzekering die je allerlei extra’s biedt
 • Een goede pensioenregeling bij PMT
 • Regeling werknemersverzekering arbeidsongeschiktheid
 • Een team dat collegialiteit erg belangrijk vindt en wil samenwerken om successen te behalen  

 

Wat  breng jij mee

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding elektrotechniek op niveau 4
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als calculator
 • Je kunt zelfstandig werken aan projecten die qua lengte en complexiteit variëren.
 • Ook onder tijdsdruk blijf jij nog steeds gestructureerd, zorgvuldig  en kwaliteitsbewust werken.

 

Solliciteren

Heb jij interesse in deze afwisselende functie bij een groeiend bedrijf? Stuur dan je cv en een korte motivatie naar sollicitaties@winkelstechniek.nl, t.a.v José Welink. Heb je nog inhoudelijke vragen, dan kun je contact opnemen met Bert aan de Stegge, teamleider Aannemers, op telefoonnummer 06-20003494.

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Direct solliciteren

Vacatures

Je kunt altijd een open sollicitatie naar ons toesturen via .

Winkels is een innovatieve partij met de nodige knowhow in huis.
Clemens Ganzeboom van Hodes Bouwsystemen - Initium-gebouw VU Amsterdam