Collega's aan het woord

Winkels Techniek bestaat uit een team van enthousiaste en gedreven vakmensen. We stellen graag een aantal van onze collega's voor!

Allard Olde Bolhaar

Projectleider ICT en beveiliging
Allard Olde Bolhaar

Als Projectleider Beveiliging maakt Allard Olde Bolhaar (46) deel uit van het team ICT en Beveiliging, dat actief is binnen vier disciplines van beveiligingssystemen: toegangscontrole, inbraaksignalering, brandmelding, en cctv en knx.

Druk bestaan

Allard is vanuit de praktijk doorgegroeid naar de functie van projectleider. Op dit moment stuurt hij een team aan van engineers, werkvoorbereiders, programmeurs en monteurs. “Een druk bestaan”, zegt Allard over zijn rol binnen Winkels Techniek, “maar daar ben ik zelf bij. Het mooie van mijn baan is dat ik de vrijheid heb om zelf mijn dag in te delen en te doen wat mij goed dunkt.”

Allard is getrouwd, woonachtig in Losser en vader van twee dochters, van wie de handbalactiviteiten een aardig beslag leggen op zijn weekendinvulling. Verder besteedt hij zijn vrije tijd graag aan zijn hobby’s mountainbiken en legervoertuigen.

Het mooie van mijn baan is dat ik de vrijheid heb om zelf mijn dag in te delen en te doen wat mij goed dunkt.

Visie in de praktijk brengen

Allard vertelt enthousiast over zijn functie als projectleider. “Als projectleider kan ik mijn visie naar de praktijk vertalen en mijn stempel ergens op drukken. Als we als team de prognoses weten te behalen en onze strategie zichtbaar werkt, geeft mij dat een goed gevoel.”

Commitment

Op moment van schrijven lopen er zeker 50 projecten, variërend van 500 euro tot 3 à 4 ton. De kleinere projecten heeft Allard gedelegeerd naar teamleden, waarbij Allard naast zijn mensen wil staan in plaats van erboven. “Van mijn team verwacht ik met name commitment: samen gaan we voor tevreden klanten en de beoogde groei. Daarom investeren we onder andere veel in ict-opleidingen en kennisontwikkeling, een must om voorop te lopen.”

Afwisselend

Allard heeft naar eigen zeggen een afwisselende job. “Mijn primaire taak is om de voortgang van projecten te bewaken, korte lijnen met klanten te houden en te zorgen dat alles rondom de opdrachten is geregeld. Verder ben ik verantwoordelijk voor het maandelijks verantwoorden van onze resultaten en houd ik me bezig met zaken als offertes controleren, factureren en bestellen.”

De juiste vragen stellen

Acquisitie staat hoog op de prioriteitenlijst van Allard. Het mooiste vindt hij om op voorhand met klant om tafel te gaan. “Door de juiste vragen te stellen, kan je juist dan het verschil maken. Wat verwacht u als klant, en waarom? Heeft u een toegangscontrolesysteem nodig, of juist een toegangsverleningssysteem? Camerabewaking of inbraakbeveiliging? Door samen op het netvlies krijgen wat de klant nu echt verwacht, is de kans op een tevreden klant het grootst.”

Prachtig resultaat

Tevreden klanten, een term die veelvuldig valt als je met Allard in gesprek bent. “Ik krijg veel energie van een klant die na afloop zegt: ‘mooi gedaan Winkels Techniek, een prachtig resultaat!’ De uitdaging is om binnen de gestelde kaders een klant zo tevreden mogelijk te laten zijn. Onze installaties moeten er hoe dan ook goed en degelijk uitzien, zodat de naam van Winkels Techniek hoog in het vaandel blijft staan.”

Trots

Allard toont zich trots op zijn team en zijn werkgever. “We zijn een ondernemende club met capabele mensen die op niveau acteren. En dat binnen een familiebedrijf, waarbij de directie zijn mensen persoonlijk kent en er prettig en duidelijk gecommuniceerd wordt. Winkels Techniek is een gezond en mooi bedrijf om voor te werken!”

Ik krijg veel energie van een klant die na afloop zegt: ‘mooi gedaan Winkels Techniek, een prachtig resultaat!’

Valkuilen

Hoe helpt Allard een junior projectleider – met weinig praktijkervaring in zijn rugzak – in het zadel? Allard: “Vanuit mijn praktijkervaring kan ik jonge projectleiders verder helpen met kennis, inzichten en tips. Bijvoorbeeld door hen bewust te maken van typische valkuilen, zoals zorgen dat je niet buiten de kaders van de opdracht treedt. Verder is het belangrijk dat de projectleider snel voldoende productkennis en juridische kennis opdoet, zodat hij of zij de klant goed kan adviseren, risico’s inzichtelijk kan maken en kan sturen.”

Langetermijnvisie

Allard hoopt zich meer bezig te houden met strategie, waar hij structureel te weinig toekomt. “Ik wil samen met het MT een langetermijnvisie neerzetten en een pad hiernaartoe uitzetten. Hier is tijd voor nodig.”

Terug
Ronny Rosenkamp
Servicemonteur Werktuigbouw

Servicemonteur Ronny Rosenkamp is voor de Raaltese vestiging van Winkels Techniek dagelijks op...

Lees verder
Allard Olde Bolhaar
Projectleider ICT en beveiliging

Als Projectleider Beveiliging maakt Allard Olde Bolhaar (46) deel uit van het team ICT en...

Lees verder
Tom van den Dolder
BBL’er/Installatiemonteur W

BBL’er Tom van den Dolder (18) uit Enschede werkt wekelijks vier dagen voor Winkels...

Lees verder

Vacatures

Je kunt altijd een open sollicitatie naar ons toesturen via .

Er was sprake van effectief samenspel, waarin we snel konden schakelen
Dinand van den Berg, directeur van Goossen Te Pas Bouw - Uitbreidingen Grolsch Veste