Collega's aan het woord

Winkels Techniek bestaat uit een team van enthousiaste en gedreven vakmensen. We stellen graag een aantal van onze collega's voor!

Ronny Rosenkamp

Servicemonteur Werktuigbouw
Ronny Rosenkamp

Servicemonteur Ronny Rosenkamp is voor de Raaltese vestiging van Winkels Techniek dagelijks op weg naar particuliere en zakelijke klanten voor het onderhouden, repareren en vervangen van verwarmingsketels en het sanitair.

Ronny is getrouwd, vader van drie kinderen en in zijn vrije tijd actief als vrijwilliger bij sportvereniging SDOL in zijn woonplaats Luttenberg.

Klantcontact

Servicemonteurs zijn het visitekaartje van installatiebedrijven, waarbij mond-tot-mondreclame een belangrijke bron van nieuwe klanten is. Het klantcontact is hierbij zeer bepalend, weet Ronny: “In mijn werk moet je goed met klanten kunnen omgaan. Dit zit ‘m in kleine dingen, bijvoorbeeld hoe je binnenkomt of dat je de klant aankijkt terwijl je een hand geeft. Ik kan de situatie in huis snel overzien en de klant aanvoelen, bijvoorbeeld of ze van een grapje houden.”

Ronny vervolgt: “Als je de deur uit gaat, moet de klant tevreden zijn. Dit betekent dat je je aan de gemaakte afspraken houdt, zoals de tijden, en dat je de ruimtes netjes achterlaat en geen schade veroorzaakt. Ook wordt het gewaardeerd als je aandacht hebt voor eventuele andere vragen of problemen van de klant; dus dat je bijvoorbeeld even een kraantje ‘meepakt’.”

Kennis opbouwen

Voordat Ronny in 2000 bij Winkels Techniek begon als servicemonteur werktuigbouw, werkte hij als loodgieter op de bouw. Een logische volgorde, aldus Ronny: “Voor jongeren is het goed om op de bouw te beginnen en installaties aan te leggen. Als je weet hoe verbindingen zijn gemaakt en een installatie in elkaar zit, kan je als servicemonteur storingen beter lokaliseren en oplossen. Zonder die opgebouwde kennis weet je niet goed hoe je zoeken moet.”

Uitdaging

Ook met de ruim 25 jaar ervaring van Ronny is het achterhalen van storingen soms nog een uitdaging. “Laatst kwam ik voor een 83-jarige mevrouw, die opnieuw in de kou zat doordat haar oudere ketel een bepaalde storing vertoonde. Voor de zekerheid had ik al een elektrisch kacheltje meegenomen. Ik adviseerde haar om de ketel te vervangen en gaf ter plekke een prijsindicatie af. Door met afspraken te schuiven, konden we de nieuwe ketel de volgende dag al plaatsen.”

Afwisseling

Behalve voor particulieren onderhoudt Ronny ook grotere verwarmingsketels binnen de utiliteitsbouw. Hiertoe heeft Ronny zich via cursussen gecertificeerd voor SCIOS PO (periodiek onderhoud boven de 130 kW) en PI (periodieke inspectie).

De afwisseling in zijn werkzaamheden maakt dat Ronny dagelijks met plezier naar zijn werk gaat. “Je doet werk dat je leuk vindt, waarbij je veel vrijheid hebt in hoe je je werkzaamheden indeelt en uitvoert. Meestal werk ik alleen, dat moet je prettig vinden. Soms gaat een collega mee op pad, ook die variatie houdt het werk mooi.”

Collegialiteit

Dit wil niet zeggen dat het werk als servicemonteur weinig collegialiteit kent, integendeel! “Het onderlinge contact met collega’s vind ik erg plezierig. ’s Ochtends gaan we eerst naar de zaak om koffie te drinken. We praten bij, bijvoorbeeld over de storingen van de dag ervoor. Verder hebben we telefonisch contact en staan we voor elkaar klaar als dit nodig is. Ook matsen we elkaar, bijvoorbeeld als collega ’s avonds tijdens de storingsdienst een feestje heeft.”

Jezelf ontwikkelen

Ronny vindt Winkels Techniek een prettige werkgever. “Naast de goede onderlinge contacten staat men open voor nieuwe ideeën. Ook is er ruimte om jezelf te ontwikkelen met cursussen en is het materieel goed geregeld.”

Er samen voor gaan

Heeft Ronny nog tips voor aankomende servicemonteurs? “Je moet jezelf bewijzen. Je mag gerust fouten maken, daar kan je van leren. Verder helpt het als je openstaat voor verandering, jezelf positief opstelt en er samen voor wil gaan. Dan is het werk ook na 25 jaar nog steeds leuk,” lacht Ronny.

Terug
Allard Olde Bolhaar
Projectleider ICT en beveiliging

Als Projectleider Beveiliging maakt Allard Olde Bolhaar (46) deel uit van het team ICT en...

Lees verder
Tom van den Dolder
BBL’er/Installatiemonteur W

BBL’er Tom van den Dolder (18) uit Enschede werkt wekelijks vier dagen voor Winkels...

Lees verder
Ronny Rosenkamp
Servicemonteur Werktuigbouw

Servicemonteur Ronny Rosenkamp is voor de Raaltese vestiging van Winkels Techniek dagelijks op...

Lees verder

Vacatures

Je kunt altijd een open sollicitatie naar ons toesturen via .

Ik ben tevreden over de goede afspraken en duidelijkheid over prijs
Edwin Ophof - eigenaar Vital Centre - Vital Centre