Collega's aan het woord

Winkels Techniek bestaat uit een team van enthousiaste en gedreven vakmensen. We stellen graag een aantal van onze collega's voor!

Tom van den Dolder

BBL’er/Installatiemonteur W
Tom van den Dolder

BBL’er Tom van den Dolder (18) uit Enschede werkt wekelijks vier dagen voor Winkels Techniek en gaat vrijdags naar school. Ook volgt Tom om de twee weken een praktijkdag bij opleidingsbedrijf Installatiewerk, waar hij werkt aan zijn basisvaardigheden als installatiemonteur.

Praktijkmens

Tom, die in zijn vrije tijd graag sport en op stap gaat in Enschede, werkt nu zo’n anderhalf jaar als BBL’er. Tom koos bewust voor een BBL-stage. Tom vertelt: “Ik ben meer een praktijkmens. In de schoolbanken zat ik regelmatig weg te dromen. Tijdens de BBL-stage liep het gelijk lekker. Ik heb nu al veel meer geleerd, bijvoorbeeld hoe je onderdelen moet monteren.”

Ik ben meer een praktijkmens. Tijdens de BBL-stage liep het gelijk lekker. Er is een gezellige sfeer en ik heb al veel geleerd!

BBL

BBL, dat staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg, betekent een combinatie van werken en leren. In het geval van Tom is hij in dienst van erkend leerbedrijf Installatiewerk en volgt hij een BBL-stage bij Winkels Techniek. “Toen ik bij Winkels op gesprek kwam, liep het gelijk lekker. Er was een gezellige sfeer en ik mocht direct beginnen op de afdeling Service en onderhoud.”

Fouten mogen maken

De BBL-stage bleek een schot in de roos. “Omdat je het werk leuk vindt, heb je ’s ochtends zin om te beginnen. Ik mag veel zelf doen en ook fouten maken, want je bent in de leer. De volgende keer gaat het dan beter – maar meestal gaat ook al heel snel goed!”, aldus een enthousiaste Tom.

Sneller leren

Na een half jaar stapte Tom van Service en onderhoud over naar de bouw. Hij legt uit: “De bouw ligt mij beter; je bent langer achter elkaar dezelfde dingen aan het maken, waardoor je sneller leert. Bij particulieren heb je vaak te maken met meer regelwerk en afwisseling.”

Werktuigbouw

Zo werkte Tom aan installaties voor het Medisch Spectrum (Enschede) en zorglocatie Angeli Custodes (Raalte). “De bouw in Raalte is de bouw waar ik het meest geleerd heb. Op werktuigbouwkundig gebied kwam bijna alles voorbij: koelleidingen, gasinstallaties, verwarming, noem maar op.”

Ik mag veel zelf doen en ook fouten maken, want je bent in de leer. De volgende keer gaat het dan beter.

Respect

Heeft Tom het naar zijn zin bij Winkels Techniek? “Ja, Winkels Techniek is een goed leerbedrijf. Ze steken energie in de leerlingen zodat wij ons goed kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien. De collega’s zijn fijn om mee te werken; ze gaan leuk met je om en zijn in je geïnteresseerd. Mijn leidinggevend monteur is op dezelfde manier begonnen, waardoor hij weet waar je tegenaan kan lopen. Je wordt respectvol behandeld, dat hoor je ook weleens anders. Ja, ik vind Winkels Techniek een fijn bedrijf waar je veel kan leren.”

Jezelf laten zien

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou als BBL’er? “Het is soms best hard werken en je moet laten zien dat je het vak graag wil leren. Dus: flexibel zijn, initiatief tonen en vooral goed je best doen. Maar ook gewoon op tijd op je werk komen en dingen aan durven pakken. Als mensen je vragen om wat te doen, dat je dat gewoon doet en het netjes afmaakt. Bijvoorbeeld rioolwerkzaamheden, dat hoort er ook bij. Ik vind het een mooi vak: je ziet gelijk resultaat en na een project denk je: ‘kijk, dat heb ik gemaakt!’”

De collega’s zijn fijn om mee te werken; ze gaan leuk en respectvol met je om en zijn in je geïnteresseerd.

Doorgroeien

Over de verre toekomst heeft Tom nog geen concrete gedachten. “Ik ga er nu voor om mijn opleiding af te ronden. Daarna hoop ik verder door te groeien naar allround monteur.”

Terug
Ronny Rosenkamp
Servicemonteur Werktuigbouw

Servicemonteur Ronny Rosenkamp is voor de Raaltese vestiging van Winkels Techniek dagelijks op...

Lees verder
Allard Olde Bolhaar
Projectleider ICT en beveiliging

Als Projectleider Beveiliging maakt Allard Olde Bolhaar (46) deel uit van het team ICT en...

Lees verder
Tom van den Dolder
BBL’er/Installatiemonteur W

BBL’er Tom van den Dolder (18) uit Enschede werkt wekelijks vier dagen voor Winkels...

Lees verder

Vacatures

Je kunt altijd een open sollicitatie naar ons toesturen via .

Ik ben tevreden over de goede afspraken en duidelijkheid over prijs
Edwin Ophof - eigenaar Vital Centre - Vital Centre