Actueel

MST gunt renovatieprojecten aan Winkels Techniek

06 april 2017

Medisch Spectrum Twente (MST) heeft aan Winkels Techniek de opdracht verleend voor het verzorgen van alle installatietechniek in meerdere afdelingen van Locatie Enschede (Haaksbergerstraat). Met het tekenen van de overeenkomst door directeuren Eddy en Henk Winkels wacht het ziekenhuisteam van de ‘huisinstallateur' van MST weer een mooie uitdaging. 

Renovatie voor drie ziekenhuisafdelingen

De opdracht omvat het installeren van de techniek voor Medlon (laboratorium en backoffice), de afdelingen Logistiek & Goederenontvangst, Nucleaire Geneeskunde en enkele kleinere onderdelen van MST. De realisatie vindt plaats in een bouwteamsamenstelling met onder andere bouwkundige partijen, de architect en directievoerders van MST. De ziekenhuisafdelingen krijgen dit jaar nog hun nieuwe onderkomen aan de MST-locatie aan de Haaksbergerstraat.

De betreffende ruimten op de locatie zijn mede vrijgekomen vanwege het verhuizen van een aantal afdelingen naar de nieuwbouw aan het Koningsplein, die in 2015 is opgeleverd. Winkels Techniek is al sinds jarenlang een vaste partner van het MST voor het aanpassen, uitbreiden en onderhouden van technische installaties.

MST gunt renovatie afdelingen aan Winkels Techniek

Het renovatieproject van de vrijgekomen ruimten bij MST draait al op volle toeren.

Uitdaging

Bij de renovatie neemt Winkels Techniek alle elektrotechnische, werktuigbouwkundige, beveiligings- en ict-installaties voor zijn rekening. Het realiseren hiervan binnen een ziekenhuisomgeving levert vaak bijzondere uitdagingen op. Gerard Trip, werktuigbouwkundig lead-engineer van Winkels Techniek, vertelt: “Een afdeling Nucleaire Geneeskunde werkt bijvoorbeeld met radioactief materiaal. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, zullen alle technische voorzieningen voor onderdelen als stroom, data, lucht, water en medische gassen door een met lood beklede schil geleid worden."

Het gehele renovatieproject draait sinds januari 2017 al op volle toeren. Het laboratorium van Medlon zal rond november 2017 operationeel zijn, gevolgd door Nucleaire Geneeskunde. De overige projecten worden parallel hieraan in 2017 gerealiseerd, want “voor het einde van dit jaar dient de renovatie te zijn afgerond”, besluit Gerard Trip.

Bekijk onze referenties

MST gunt renovatieprojecten aan Winkels Techniek
Terug
  • Delen:
Winkels is een innovatieve partij met de nodige knowhow in huis.
Clemens Ganzeboom van Hodes Bouwsystemen - Initium-gebouw VU Amsterdam