Actueel

Gastles Camerabewaking en KNX

08 februari 2018

Begin van een mooie samenwerking tussen Winkels en ROC van Twente

Woensdag 7 februari jl. was ons team ICT & Beveiliging te gast bij de opleiding Elektrotechniek van het ROC van Twente. Collega Tomas Rikkerink, monteur ICT en specialist in camerabewaking en KNX, gaf een gastles aan studenten en collega’s. In deze gastles legde hij de verschillende toepassingen van KNX uit en ging hij in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van camerabewaking. Student Tom is enthousiast over de gastles: “Ik vond het leuk. Het is toch interessanter als een bedrijf over zo’n onderwerp komt vertellen. Die hebben ook leuke praktijkvoorbeelden.”

Samenwerking ROC van  Twente en Winkels Techniek

Deze gastles was het begin van een samenwerking tussen Winkels Techniek en de opleiding Elektrotechniek van het ROC van Twente. Een samenwerking die nog verder vormgegeven moet worden, maar die van beide kanten op veel enthousiasme kan rekenen. Gerard Zielman, docent van de opleiding Elektrotechniek, kijkt uit naar een verdere samenwerking en is tevreden met het resultaat van deze gastles. Gerard: “KNX en Camerabeveiliging zijn goede onderwerpen voor een gastles als deze. De informatie komt dan eens van een andere invalshoek en is veel praktischer.”

Verbinding met onderwijs

Winkels Techniek zet de komende jaren sterk in op verbinding met het regionale onderwijs. Eddy Winkels: “Onze mensen delen hun (specialistische) kennis en verrijken daarmee de opleiding van nieuwe generaties en de medewerkers van de toekomst leren ons bedrijf nu vast kennen. Samenwerking met het onderwijs is een win-win voor alle partijen.”

Gastles Camerabewaking en KNX
Terug
  • Delen:
Winkels had de kennis in huis om onze ambities waar te maken.
Maurice Beijk - Nieuwbouw Unipro BV