Actueel

Collega genomineerd voor landelijke titel TopCoach

03 juli 2018

Collega Rudolf Ekkelboom, leidinggevend monteur bij Winkels, behoort tot de tien genomineerden voor de landelijke titel ‘TopCoach van het jaar’ in de categorie ‘grote bedrijven’. Een geweldige waardering voor zijn werk als begeleider van BBL-leerlingen en stagiairs. Rudolf werd geselecteerd uit maar liefst 750 kandidaten. Een prestatie dus om trots op te zijn, met misschien ook nog een mooie finaleplek in het verschiet!

Al jarenlang begeleidt Rudolf stagiairs en BBL’ers bij Winkels Techniek. Een aantal van zijn leerlingen werkt nog steeds bij onze organisatie en is inmiddels doorgegroeid naar diverse (leidinggevende) functies. Toch was Rudolf verbaasd te horen dat zijn leerling, Anthony Achterhuis, hem had genomineerd voor de titel ‘Topcoach van het jaar’. “Ik heb Rudolf genomineerd omdat hij iemand is die écht de tijd voor je neemt”,  legt Anthony uit. “Als je iets niet begrijpt, legt hij het meerdere keren uit en blijft geduldig”.

Een wijze les

Anthony heeft inmiddels op diverse afdelingen binnen Winkels Techniek gewerkt. De wijste les die hij van Rudolf heeft gehad? “Je kunt beter drie keer iets vragen, dan één keer iets verkeerd plaatsen!”, antwoord hij stellig. Rudolf licht toe: “Soms laat ik leerlingen bewust dingen fout doen. Ik wijs ze er bijvoorbeeld niet op dat het er niet mooi uitziet. Aan het eind vraag ik dan of zij het goed zouden vinden als ik bij hen thuis de zaken zo zou installeren. Vaak krijg ik dan een ‘nee’ als antwoord. Vervolgens laat ik ze alles loshalen en opnieuw doen. Op deze manier leer je meer van je fouten en je onthoudt beter hoe het eigenlijk zou moeten.”

Tip van de topcoach

Op de vraag wat zijn belangrijkste tip is aan collega-coaches antwoordt Rudolf: “Blijf optimistisch. Wees vrolijk en positief. Dat is wat de mensen om je heen zien en in ruil daarvoor zullen zij jou ook positiever benaderen.” Zijn collega’s, Arnold (projectleider bij Winkels) en Anthony, beamen dit. Arnold: “Rudolf benaderd alles  optimistisch. Zelfs een conflictsituatie. Hij werkt op basis van gelijkheid en positiviteit en dat maakt hem een heel gewaardeerde collega.”   

Finale

Alle genomineerden voor de landelijke ‘OTIB TopCoach van het Jaar verkiezing’ , waaronder ook Rudolf, worden door een deskundige jury beoordeeld. De jury kijkt hierbij vooral naar hun professionele grondhouding en hoe dit zich uit in de praktijk. De leidinggevenden van de 750 kandidaten zijn benaderd door de jury om vragen te beantwoorden over de kandidaat. Hieruit zijn 30 kandidaten voorgedragen voor de nominatie, verdeeld over drie categorieën (tien nominaties per categorie). In de maand juli worden de genomineerden  geïnformeerd of zij tot de finalisten behoren. De prijsuitreiking is op 7 november 2018 en belooft een groot feest te worden!  

Collega genomineerd voor landelijke titel TopCoach
Terug
  • Delen:
De jarenlange ervaring en expertise werkt erg prettig
Antoinette Logtmeijer - Intermeco