Actueel

Transformatieproject De Klokkenbelt

10 september 2019

Voormalig verzorgingshuis De Klokkenbelt in Almelo wordt sinds oktober 2018 volledig gerenoveerd en gereedgemaakt voor een duurzame toekomst. Winkels Techniek adviseert bij deze renovatie over alle elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en brandmeldinstallaties én voert de installatiewerkzaamheden uit. Het renovatieproject wordt opgeleverd in 2020 en zal vanaf dan bewoond gaan worden.

De Klokkenbelt wordt voorzien van eigentijdse seniorenwoningen, openbare ruimten en een gezondheidscentrum. Het authentieke gebouw bestaat uit verschillende vleugels met twee tot vier verdiepingen. Van oudsher zijn er 90 woningen die worden samengevoegd tot 66 moderne appartementen en er wordt een gezondheidscentrum gestationeerd. Uitgangspunt voor alle installaties is dat het wordt afgestemd op wonen, werken en welzijn.

Complete renovatie appartementen

Het gebouw heeft vanaf de jaren zeventig enkel klein onderhoud ondergaan. Daarom is er nu gekozen voor een grote aanpak, waarbij duurzame bouw in de vorm van renovatie centraal staat. Winkels projectadviseurs geven hierbij advies over een praktische en gebruiksvriendelijke indeling van alle installaties, voor zowel de individuele appartementen als het gehele gebouw.

Winkels Techniek installeert daarbij in alle appartementen o.a. nieuwe armaturen, inbouwkeukens, sanitair en ventilatie. Volledig afgestemd op de toekomstige eindgebruikers. Daarnaast zijn er complete installaties voor het gehele gebouw, zoals een nieuw datanetwerk, loodgieterswerk, verlichtingsgroepen, laagspanningsverdelers en oplossingen voor water en riolering.

 

Renovatie appartementen van De Klokkenbelt

Kaalslag gezondheidscentrum

Alle bewoners van De Klokkenbelt en omwonenden kunnen straks terecht bij het gezondheidscentrum op de begane grond. Na de renovatie komen hier praktijken voor fysiotherapie, diëtisten, huisartsen, voeding en gezondheid en een prikpost en apotheek. Winkels projectteam adviseert over passende elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, zodat deze aansluiten bij de gebruikersbehoeften van de toekomstige bedrijven.

Arie Zoontjes, Winkels' projectleider bij De Klokkenbelt, vertelt: “Wij installeren hier o.a. een luchtbehandelingssysteem met koeling, een uitbreiding van de stookruimte en een cv-installatie. Het toekomstige gezondheidscentrum is vanbinnen volledig gestript. Dit biedt een uitstekende basis voor een efficiënte opbouw van compleet nieuwe installaties.”

Brandmeldinstallaties voor beide bouwdelen

Het volledige gebouw wordt brandveilig gemaakt volgens de geldende normen. Winkels gekwalificeerde branddetectieafdeling adviseert daarom over alle brandmeldinstallaties in De Klokkenbelt. Het bestaande brandmeldsysteem wordt volledig gedemonteerd en vakkundig vervangen. Beide bouwdelen – het woon-zorgcentrum en het gezondheidscentrum – krijgen vanwege de specifieke eisen een eigen unieke brandmeldinstallatie.

Arie Zoontjes vertelt: “Brandtechnisch heeft het gezondheidscentrum andere eisen dan het woon-zorgcentrum. Het woon-zorgcentrum wordt bijvoorbeeld voorzien van een Ontruiming Alarm Installatie (OAI) met een alarm dat afgaat via piepers van verplegend personeel. Zij kunnen hierdoor direct actie ondernemen.”

Totale ontzorging en passend advies

Voor alle werkzaamheden geldt dat Winkels projectteam gedurende het totale project continu monitort of de installaties voldoen aan het Programma Van Eisen (PVE) én aan de nieuwste wet- en regelgeving. Hierdoor ontstaat gegarandeerd een veilige woon- en werkomgeving voor alle gebruikers. Winkels Techniek biedt tijdens dit traject een totaalpakket dat verder gaat dan installatiewerkzaamheden. Winkels denkt mee in elke fase van het project en vanuit alle installatietechnische specialisaties. Hierdoor heeft onze klant één aanspreekpunt voor alle onderdelen en kan het projectteam bij problemen en veranderingen snel schakelen.

 

Bekijk voor meer informatie ook eens onze YouTube playlist over renovatieproject De Klokkenbelt

Transformatieproject De Klokkenbelt
Terug
  • Delen:
Winkels bood brede expertise en hoge kwaliteit tegen redelijke kosten.
Omke Poel - Nieuwbouw Stork Thermeq