Actueel

Transformatieproject De Klokkenbelt

10 september 2019

Voormalig verzorgingshuis De Klokkenbelt in Almelo wordt sinds oktober 2018 volledig gerenoveerd en gereedgemaakt voor een duurzame toekomst. Winkels Techniek adviseert bij deze renovatie over alle elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en brandmeldinstallaties én voert de installatiewerkzaamheden uit. Het renovatieproject wordt opgeleverd in 2020 en zal vanaf dan bewoond gaan worden.

De Klokkenbelt wordt voorzien van eigentijdse seniorenwoningen, openbare ruimten en een gezondheidscentrum. Het karakteristieke gebouw bestaat uit verschillende vleugels met twee tot vier verdiepingen. De 90 bestaande woningen worden samengevoegd tot 66 moderne appartementen en er komt een gezondheidscentrum. Uitgangspunt is dat alle installaties worden afgestemd op wonen, werken en welzijn.

 

Renovatie De Klokkenbelt - gezondheidscentrum en appartementen

Renovatie tientallen appartementen

Het gebouw heeft vanaf de jaren zeventig alleen klein onderhoud ondergaan. Daarom is er nu gekozen voor een grote aanpak, waarbij duurzame bouw in de vorm van renovatie centraal staat. Winkels' experts adviseren over passende installaties en een gebruiksvriendelijke indeling hiervan, voor de appartementencomplexen en daarnaast ook voor het gezondheidscentrum en alle overige ruimten.

Winkels' vakkundige monteurs installeren in alle appartementen o.a.:

  • Nieuwe armaturen, inbouwkeukens, sanitair en ventilatie. Volledig afgestemd op de toekomstige eindgebruikers.
  • Complete installaties voor het gehele gebouw, zoals een nieuw datanetwerk, loodgieterswerk, verlichtingsgroepen, laagspanningsverdelers en oplossingen voor water en riolering.

 

Renovatie van tientallen appartementen

Kaalslag gezondheidscentrum

Bewoners van De Klokkenbelt en omwonenden kunnen straks terecht bij het gezondheidscentrum op de begane grond. Na de renovatie komen hier praktijken voor fysiotherapie, diëtisten, huisartsen, voeding en gezondheid en een prikpost en apotheek. Winkels' experts adviseren over passende elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, zodat deze aansluiten bij de gebruikersbehoeften van de toekomstige bedrijven.

Arie Zoontjes, Winkels' projectleider bij De Klokkenbelt, vertelt: “Wij installeren hier o.a. een luchtbehandelingssysteem met koeling, een uitbreiding van de stookruimte en een cv-installatie. Het toekomstige gezondheidscentrum is vanbinnen volledig gestript. Onze monteurs hebben hierdoor een uitstekende basis van waaruit zij de compleet nieuwe installaties efficiënt kunnen opbouwen.”

 

Kaalslag gezondheidscentrum

Kaalslag gezondheidscentrum

Brandmeldinstallaties voor beide bouwdelen

Het volledige gebouw wordt brandveilig gemaakt volgens de geldende normen. Winkels Techniek heeft een gekwalificeerde branddetectieafdeling die adviseert over alle brandmeldinstallaties in De Klokkenbelt. Winkels' monteurs hebben het brandmeldsysteem volledig gedemonteerd en vakkundig vervangen. Beide bouwdelen – het woon-zorgcentrum en het gezondheidscentrum – hebben vanwege de specifieke eisen een eigen unieke brandmeldinstallatie.

Arie Zoontjes vertelt: “Brandtechnisch heeft het gezondheidscentrum andere eisen dan het woon-zorgcentrum. Het woon-zorgcentrum wordt bijvoorbeeld voorzien van een Ontruiming Alarm Installatie (OAI) met een alarm dat afgaat via piepers van verplegend personeel. Zij kunnen hierdoor direct actie ondernemen.”

 

Brandmeldinstallatie De Klokkenbelt

Renovatieproject monitoren

Voor alle werkzaamheden geldt dat Winkels' projectteam gedurende het totale project continu monitort of de installaties voldoen aan het Programma Van Eisen (PVE) én aan de nieuwste wet- en regelgeving. Hierdoor ontstaat gegarandeerd een veilige woon- en werkomgeving voor alle gebruikers. Winkels Techniek biedt tijdens dit traject een totaalpakket dat verder gaat dan installatiewerkzaamheden. Winkels denkt mee in elke fase van het project en vanuit alle installatietechnische specialisaties. Hierdoor heeft onze klant één aanspreekpunt voor alle onderdelen en kan het projectteam snel schakelen.

Meer informatie

Zoekt u een installateur en/of adviseur voor de renovatie van zorginstellingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Bekijk voor meer informatie over renovatieproject De Klokkenbelt ook eens onze YouTube playlist over renovatieproject De Klokkenbelt. Lees meer over onze projecten op de referentie pagina.

Gerelateerde projecten

Kernactiviteiten 

 

Transformatieproject De Klokkenbelt
Terug
  • Delen:
Utiliteitswerk in de zorg zie ik als een kerncompetentie van Winkels
Martijn Endeman, Gebr. Meijer Bouwbedrijf (Raalte) - Angeli Custodes Raalte