Actueel

Nieuwbouw van 110 studentenappartementen

12 februari 2020

Vier woontorens met in totaal 467 studentenwoningen in hartje Zwolle. Dat was lange tijd het plan. Na de bouw en het daverende succes van de eerste drie woontorens, is in 2018 besloten om de vierde woontoren te gaan bouwen. Bouwbedrijf Wessels Rijssen vroeg Winkels Techniek om ook deze woontoren te voorzien van alle elektrotechnische installaties, cv-installaties, opwekking van warm water en camerabeveiliging.

De vierde woontoren zal bestaan uit zeven woonlagen met in totaal 110 studentenappartementen. Elk appartement heeft een eigen toilet, douche en keuken. Uniek aan dit complex, ten opzichte van de eerdere drie studentencomplexen, zijn de ondergrondse parkeergarage en de 320 zonnepanelen die op het puntdak worden geïnstalleerd. De zonnepanelen zullen meer dan genoeg energie opwekken om de algemene installaties van het gebouw te voorzien van stroom.

 

4 woontorens voor studenten in Zwolle

Gebouwgebonden installaties

De woontoren wordt gebouwd volgens de traditionele bouwmethode. Het gebouw heeft een karakteristiek puntdak waaronder de technische ruimte wordt gevestigd met gebouwgebonden installaties als een cv-installatie, warmwatervoorziening en het luchtbehandelingssysteem. Winkels’ monteurs zullen naast alle gebouwgebonden installaties diverse technische onderdelen opleveren, in en rondom het gebouw, zoals:

  • verlichting,
  • camerabeveiliging in alle woontorens,
  • waterleidingen,
  • riolering,
  • brandmelding. 

 

Installatietechniek voor 110 studentenappartementen

Prefababricage voor vierde woontoren

Winkels Techniek verzorgt al het installatiewerk voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Als onderdeel van de installatietechniek wordt prefabricage toegepast. Dit is met het oog op de planning en vanwege de relatief kleine massa een betrouwbare, snelle en voordelige werkwijze. Prefabricage voor elektrotechnische installaties wordt geassembleerd door Winkels’ eigen monteurs. Prefabricage voor werktuigbouwkundige installaties als riool, ventilatie en waterleidingen wordt ingekocht bij een derde partij. 

 

Collega aan het werk in studentenappartement

Voortgang en oplevering

Op dit moment is het dak geplaatst en zijn we bezig met het monteren van zonnepanelen. Vanaf maart start de afbouw van de lager gelegen verdiepingen. Hierbij worden onder andere de buizen in de binnenwanden en de installaties voor wastafels afgemonteerd. Het doel is om de woontoren vóór de bouwvakantie van 2020 op te leveren, zodat studenten direct het nieuwe schooljaar kunnen starten vanuit hun nieuwe appartement. Na oplevering van het project zal Winkels’ professionele serviceteam service blijven verlenen.  

Meer informatie

Winkels Techniek werkt meer dan 50 jaar aan installatietechniek voor de woningbouw. Zoekt u een adviseur en installateur voor uw prefabricage of nieuwbouwproject? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Benieuwd hoe het proces en de werkwijze van de eerste drie studentenflats zijn verlopen? Lees dan deze referentie over de de nieuwbouw van de studentenflats. Benieuwd hoe de woontorens er vanbinnen uitzien? Bekijk in de video hieronder de rondleiding door de eerst gebouwde studentenflat.

Gerelateerde projecten

Kernactiviteiten

 

Nieuwbouw van 110 studentenappartementen
Terug
  • Delen:
Er was sprake van effectief samenspel, waarin we snel konden schakelen
Dinand van den Berg, directeur van Goossen Te Pas Bouw - Uitbreidingen Grolsch Veste