Actueel

Levensloopbestendige woningen voor De Amerrank

07 september 2020

Winkels Techniek verzorgt in samenwerking met Aannemingsbedrijf Draisma de renovatie van 53 appartementen van woon-zorgcomplex De Amerrank te Amersfoort. Alle appartementen worden levensloopbestendig gemaakt en zijn ontworpen volgens de laatste eisen van WoonKeur.

Levensloopbestendige woningen

Door de renovatie zullen de appartementen van De Amerrank straks weer voldoen aan de nieuwste eisen voor wonen. Bij de bouw wordt namelijk rekening gehouden met de kwaliteitseisen behorend bij het certificaat WoonKeur. Dit certificaat wordt afgegeven voor woningen die levensloopbestendig zijn. Deze woningen beschikken over voldoende niveau aan gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Dit betekent dat de woning makkelijk is aan te passen en de bewoner niet hoeft te verhuizen als hij of zij bijvoorbeeld fysieke klachten krijgt. Ook voor de installatietechniek houden we rekening met de kwaliteitseisen van WoonKeur. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke eisen voor de maatvoering van badkamers en de hoogte waarop sanitaire voorzieningen worden geïnstalleerd.

 

Woon-zorgcentrum De Amerrank - foto door Aannemingsbedrijf Draisma

Installatietechniek

Winkels Techniek verzorgt tijdens de renovatie alle installaties op het gebied van brandbeveiliging, elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Brandbeveiliging

Voor de brandbeveiliging van het gebouw installeren we een brandmeldinstallatie die voldoet aan de nieuwste eisen. Ook worden de schachten brandwerend afgewerkt en worden, waar nodig, brandslanghaspels verplaatst.

Elektrotechniek

De werkzaamheden aan de elektrotechnische installaties bestaan onder andere uit het vervangen en monteren van bedrading, schakelmaterialen in de appartementen en algemene ruimten, het plaatsen van nieuwe verlichting, het monteren van verdeelkasten en het creëren van scootmobiel-oplaadpunten die door timers worden aangestuurd.

Werktuigbouwkunde

In de gangen van het complex zullen we een toevoersysteem voor natuurlijke ventilatie plaatsen. Om de woningen te kunnen voorzien van verwarming en warm water, wordt in elke woning een nieuwe cv-ketel geplaatst en gemonteerd op het nieuw te installeren CLV-systeem. Het CLV-systeem zal worden geïnstalleerd in een bestaande buis die door een bestaande schacht loopt. Hierdoor hoeven we de bestaande schachten niet te vernieuwen en besparen we tijd en kosten. Daarnaast worden in alle appartementen het riool en het tapwatersysteem vernieuwd, zodat de nieuwe keukens hierop kunnen worden aangesloten. Ook de renovatie van de badkamer en het vernieuwen van sanitair, designradiator, rioolinstallatie en tapwaterinstallatie, zijn onderdeel van de werktuigbouwkundige werkzaamheden.

Oplevering woon-zorgcomplex

De renovatie van woon-zorgcomplex De Amerrank zal naar verwachting eind 2020 worden afgerond. De bewoners van De Amerrank verblijven tijdens de werkzaamheden tijdelijk in het nabijgelegen woon-zorgcomplex De Amerhorst en verhuizen begin 2021 weer terug naar De Amerrank. De overige appartementen van De Amerrank zijn naar verwachting vanaf januari 2021 beschikbaar voor verhuur in het sociale segment.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij bieden op het gebied van verduurzaming, nieuwbouw, transformatie of renovatie van zorginstellingen? Heeft u een vraagstuk voor installatietechniek of zoekt u een kundige installateur voor uw project? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde projecten

Kernactiviteiten

 

Levensloopbestendige woningen voor De Amerrank
Terug
  • Delen:
Winkels kan als sparringpartner op hoog niveau meepraten.
Frank Wittenberns - Lumen (MFA)