Actueel

Winkels versterkt adviesrol voor safety & security met komst Henk Buurman

09 december 2021

Door het aantrekken van een zeer ervaren adviseur in de brandveiligheidssector, kan Winkels haar klanten nu voorzien van een volledig safety- en security-advies, op bouwkundig, installatietechnisch en organisatorisch niveau. Daarmee behoort zij tot een van de selecte partijen in Nederland dat bedrijven en organisaties op beide vakgebieden volledig kan ontzorgen volgens de BIO-maatregelen.

Onderscheiden van de concurrent door toevoegen ICT en BIO-maatregelen

Als installatietechnisch bedrijf is Winkels al ruim 20 jaar actief in de veiligheids- en beveiligingsmarkt. De eerste jaren werd daarbij vooral een onderscheid ten opzichte van de concurrent gemaakt door naast de beveiligings- of brandmeldinstallatie ook de aan de installaties gekoppelde ICT-systemen volledig in te richten. Niek Leferink, destijds verantwoordelijk voor het gespecialiseerde team dat binnen Winkels gefocust is op de safety- en securitymarkt, zag echter mogelijkheden om naast deze extra ICT-dienst nog meer toegevoegde waarde te leveren door te kunnen adviseren volgens de BIO-maatregelen (advies op bouwkundig, installatietechnisch en organisatorisch gebied) .

Met de komst van Joost Pilage in januari 2019, werd deze adviesrol op security-gebied versterkt. Nu ook Henk Buurman, vakspecialist op brandveiligheidsgebied, tot de gelederen van Winkels is toegetreden, is Winkels nog beter in staat om op zowel safety- als securityvlak klanten van gedegen advies te voorzien op BIO-niveau.

 “Niet alleen die rookmelder, maar ook een ontruimingsplan”

Als voormalig projectleider bij een bedrijf dat inspecties en certificeringen regelt op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging bij honderden organisaties, heeft Henk Buurman bij veel bedrijven achter de schermen mogen kijken. Hij ziet dan ook zeker de toegevoegde waarde in de adviesrol die Winkels nu uitstekend kan oppakken.

Henk: “Wat je vaak ziet is dat installatiebedrijven niet in staat zijn om het totale veiligheidstraject te kunnen begeleiden en alleen de installaties plaatsen. Als Winkels willen wij echter niet alleen die rookmelder plaatsen, maar ook adviseren over zaken als het beste type en de beste plek voor de melder én een bijbehorend ontruimingsplan. Want met alleen die rookmelder creëer je nog geen veilige omgeving.”

Compleet safety- en security-managementplan voor certificering

“Doordat we bij Winkels naast brandbeveiliging ook kunnen adviseren over inbraakbeveiliging, CCTV,  toegangscontrole en cloudoplossingen, kunnen we klanten zelfs voorzien van een compleet safety- en security-managementplan”, vervolgt Henk. “Stel dat er brand ontstaat in je bedrijf, hoe zorg je er dan bijvoorbeeld voor dat dit zo goed en snel mogelijk wordt gedetecteerd? Wat betekent dit voor het openen van je nooduitgangen, welke consequenties heeft dit voor je toegangscontrole en inbraakbeveiligingssysteem en waar kun je het best de vluchtroute langs laten lopen? Wat verwacht je van je bhv-organisatie? Wij helpen bij de uitwerking van al dit soort vraagstukken zodat onze klanten een certificeringstraject met uitstekende resultaten kunnen doorlopen.”

Gouden combinatie voor safety- en security-advies

Niek Leferink, Adjunct Directeur: “Voor onze klanten hebben wij met het aantrekken van Joost en Henk nu de gouden combinatie voor safety- en security-advies in huis. Het zijn twee fantastische vakspecialisten en ik ben dan ook ontzettend blij dat zij beide voor ons bedrijf hebben gekozen. We kunnen klanten nu nóg beter ontzorgen en door de combinatie van safety-, security- en ICT-advies meer bieden dan de gemiddelde installateur van brandmeld- en beveiligingstechnieken.”

Op zoek naar adviseurs voor uw beveiligings- en brandveiligheidsvragen?

Bent u naar aanleiding van de bovenstaande informatie nieuwsgierig naar onze diensten en wilt u hier meer over weten? Of zoekt u deskundige monteurs voor het installeren van uw beveiligings- en/of brandveiligheidstechniek? Neem dan contact op met Joost Pilage, Manager Safety & Security. Joost is telefonisch bereikbaar op nummer 06-48535156. Natuurlijk is het ook mogelijk om schriftelijk contact met ons te zoeken; hiervoor kunt u gebruik maken van ons contactformulier.  

Kernactiviteiten/Onze projecten

ICT & Beveiliging

Winkels versterkt adviesrol voor safety & security met komst Henk Buurman
Terug
  • Delen:
Winkels kan als sparringpartner op hoog niveau meepraten.
Frank Wittenberns - Lumen (MFA)