Afstudeeropdracht HBO

Ben je student aan een hogere technische opleiding, zoals de Hogere Installatietechniek (HIT), en op zoek naar een afstudeeropdracht? En ga je voor een topresultaat? Maak dan nu kennis met de afstudeermogelijkheden bij Winkels Techniek!

Winkels Techniek biedt jou als hbo-afstudeerder de vrijheid en begeleiding om een hooggewaardeerd afstudeeronderzoek op te leveren én veelzijdige praktijkervaring op te doen bij een toonaangevende technisch dienstverlener in de installatiebranche. Dé kans dus om goed voorbereid de arbeidsmarkt te betreden en je te onderscheiden richting potentiële werkgevers!

“De kwaliteit van schoolverlaters bepaalt onze kwaliteit! Daarom zetten wij ons in om studenten meer van de praktijk te laten zien en hen te inspireren.”

Eddy Winkels, gecommitteerde bij Saxion in Enschede

Tijdens de afstudeerstage is er veel ruimte voor eigen creativiteit en inbreng. Naast ons uitgebreide inwerk- en begeleidingsprogramma heb je de vrijheid om je eigen ideeën vorm te geven. Tijdens het afstudeertraject draai je mee in bouwprojecten en kan je de weerbarstigheid van de praktijk volop ervaren. Je doet ervaring op binnen diverse disciplines en teams:

  • Bij de meest uiteenlopende installatieprojecten, zoals een ok-complex, verkeerstoren, stadion, fabriek, politiebureau, winkelpand etc.
  • In de vakgebieden werktuigbouwkunde, elektrotechniek, beveiliging en ICT
  • Voor allerhande opdrachtgevers, zoals ziekenhuizen, woningcorporaties, zorginstellingen en de industrie

Als student heb je een vaste coach; een senior ervaringsdeskundige die je professioneel begeleidt zodat jij je leerdoelen kan halen.

Bekijk hier de actuele vacature!

Kortom, bij Winkels Techniek krijg je de uitgelezen kans om je eigen praktijkervaring vorm te geven en straks een unieke positie in te nemen op de arbeidsmarkt! Interesse? Mail je cv en korte motivatie naar .

afstudeeropdracht-hbo

Eddy Winkels (gecommitteerde): "Brug tussen opleiding en praktijk"

Als gecommitteerde bij Saxion Hogeschool (Enschede) begeleidt Eddy Winkels, directeur van Winkels Techniek, inmiddels zo’n vier jaar afstuderende studenten aan de hbo-opleiding Bouwkunde. Tijdens hun vierde en laatste studiejaar werken studenten in groepjes gebouwontwerpen uit die de praktijk niet hebben gehaald. De gecommitteerden, afkomstig vanuit architectenbureaus, bouw-, constructie- en installatiebedrijven, toetsen op drie momenten hun ideeën en uitwerkingen.

Belang bij goede hbo'ers

Eddy Winkels vertelt: “Wij geloven dat investeren in de jeugd ontzettend belangrijk is voor de toekomst van onze sector, die belang heeft bij goede hbo’ers. De kwaliteit van de schoolverlaters bepaalt immers de kwaliteit van onze bedrijven!”

Hij vervolgt: “We zien het vakgebied techniek op school globaler wordt, dus dat je overal iets van weet. Met onze bijdrage beogen we de brug tussen opleiding en praktijk te versterken, dus dat studenten meer van de praktijk zien, deze begrijpen en geïnspireerd raken.”

Hoofdzaken en bijzaken

Tijdens het begeleiden let Winkels er vooral of de student zich in korte tijd een ontwerp eigen kan maken en kan doorgronden. “Ik kijk bijvoorbeeld of de studenten de deelopdracht begrijpen, zij het grotere plaatje blijven zien en of ze hoofdzaken van bijzaken kunnen onderscheiden. Ook moeten ze binnen hun team de rollen goed weten te verdelen.”

Betrokkenheid

Waarom studenten bij Winkels Techniek moeten solliciteren? “Wij zijn een familiebedrijf. Dit betekent dat we bij besluitvorming de langetermijntoekomst en –visie als uitgangspunt nemen. Ook letten we continu op een zo hoog mogelijke betrokkenheid van onze medewerkers.”

Direct solliciteren  Terug

De jarenlange ervaring en expertise werkt erg prettig
Antoinette Logtmeijer - Intermeco