Actueel

Ruimere zorgappartementen voor Angeli Custodes

20 januari 2020

Winkels Techniek renoveert sinds oktober 2019 de derde woonvleugel van woon-zorgcentrum Angeli Custodes. In opdracht van Gebr. Meijer Bouwbedrijf B.V. uit Raalte vernieuwt Winkels Techniek de werktuigbouwkundige installaties. Het doel is om, net als bij de twee voorgaande gerenoveerde woonvleugels, een merkbaar beter comfort te realiseren en de energierekening flink omlaag te brengen.

Angeli Custodes is in de jaren dertig gesticht als een kloosterziekenhuis en heeft een rijke geschiedenis. Dit is terug te zien in de originele details in en rondom het gebouw, zoals een prachtige kapel en de kloostertuin. Het monumentale pand heeft drie woonvleugels. De rechtervleugel van het gebouw, met 32 appartementen, ondergaat sinds oktober 2019 een grootscheepse renovatie. 

 

Renovatie Angeli custodes

Ruime appartementen en badkamers

Het doel is om de woonvleugel af te stemmen op de huidige maatstaven voor zorg en energetische eisen. “De appartementen worden verruimd van 25m2 naar 35m2. Vooral de badkamers worden ruimer, wat nodig is vanwege de zwaardere zorgvraag.” vertelt Bert aan de Stegge, teamleider bij Winkels Techniek. “We sluiten aan op de zorgvraag door bijvoorbeeld bij de installatie van het sanitair rekening te houden met bepaalde draaicirkels voor rolstoelen. Naast de appartementen krijgen ook de algemene ruimten en kantoren een moderne en eigentijdse uitstraling.”

 

Werktuigbouwkundige installaties in badkamers

Hergebruik installaties

Voor dit project geldt dat alle werktuigbouwkundige installaties zoveel mogelijk zullen worden hergebruikt. Winkels Techniek installeert onder andere: riolering, sanitair (badkamer, douche, toiletten), verwarming, ventilatie en koeling. Daarnaast optimaliseren we de bestaande regelingen door het gebouwbeheersysteem (GBS) uit te breiden met een zogenaamde modbus-koppeling.

“In principe is deze renovatie gelijk aan de twee voorgaande renovaties, met als verschil dat in deze woonvleugel de tweede verdieping wordt geventileerd. Geconditioneerde lucht wordt afgezogen via een luchtbehandelingskast, met warmteterugwinning en luchtopwarming door een warmtepomp” aldus Bert aan de Stegge.

 

Renovatie badkamer Angeli Custodes


Het pand is vanaf 2016 in twee fasen grotendeels gerenoveerd. Bert aan de Stegge vertelt: “Alle fasen zijn uitgevoerd door dezelfde bouwteampartners, bestaande uit bedrijven uit Raalte. Hierdoor kennen we elkaar al en dat maakt de samenwerking fijn”. De geschiedenis loopt zelfs verder terug dan 2016. “Winkels Techniek is decennialang verbonden aan Angeli Custodes. In 1992 verzorgden we (onder de naam Disselhorst) al een grootschalige uitbreiding van de locatie. Daardoor kennen we het pand door en door.

Meer informatie

Zoekt u een installateur en/of adviseur voor de installatietechniek voor uw zorginstelling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Lees voor meer informatie over renovatieproject Angeli Custodes deze referentie.

Gerelateerde projecten

Kernactiviteiten 

Ruimere zorgappartementen voor Angeli Custodes
Terug
  • Delen:
Winkels zet zich sterk in voor het slagen van een project.
Rik Nieuweweme, projectleider ZGT - Laboratorium Microbiologie en Pathologie ZGT