Actueel

Hoe beveilig je jouw bedrijf op afstand?

05 mei 2020

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, werken we momenteel zoveel mogelijk thuis. Daardoor vermindert de controle op bedrijven, winkels, terreinen, havens en industriële installaties. Maar hoe zorg jij dan toch voor de beveiliging van jouw objecten?

Camerabeveiliging tijdens de coronacrisis

Leegstaande bedrijfspanden zijn een gemakkelijker doelwit voor inbraak. Daarom is het belangrijk om inbrekers zo weinig mogelijk kans te geven om in te breken. Een simpele preventieve maatregel tegen inbraak is om regelmatig even te kijken bij het bedrijfspand. Daarnaast zijn aanvullende maatregelen belangrijk om de kans op inbraak te verlagen. Zoals het plaatsen van camerabeveiliging.

Waarom camerabeveiliging

Camerabeveiliging is een belangrijke preventieve maatregel tegen criminaliteit en levert grofweg drie voordelen op:

  • Om te beginnen schrik je inbrekers af. Zij denken bij het zien van camera’s wel twee keer na voor ze een poging doen tot inbraak.
  • Zetten zij de inbraak vervolgens toch door, dan is het mogelijk om de daders te identificeren via de opgeslagen videobeelden.
  • Ook verzamel je met deze beelden bewijsmateriaal, waardoor de politie een grotere kans heeft om de dader te kunnen identificeren.

Meer mogelijk met camera's

Camerabewaking is een effectief hulpmiddel tegen inbraak. Naast de preventieve functie van camera’s, is het mogelijk om met behulp van slimme software je beveiligingsprocessen rondom het bedrijfspand of -terrein te optimaliseren. Dat kan door camera's te koppelen aan de alarminstallatie, beveiligingsdiensten en het toegangsverleningssysteem.

24/7 toegang verlenen

Wil jij tijdens de coronacrisis de toegangscontrole binnen jouw bedrijf optimaliseren en 24/7 toegang verlenen aan bezoekers? Dan kan je camera's koppelen aan een toegangscontrolesysteem. Daardoor kan je via een online dashboard de camerabeelden van de bezoeker zien, open je vervolgens de deur en begroet je de bezoeker vriendelijk via de spraakfunctie. Netjes volgens de anderhalvemetermaatregel. Daarnaast is het mogelijk om via camera’s te tellen hoeveel bezoekers jouw pand betreden en verlaten. Dreigt het toegestane aantal bezoekers per m2 bereikt te worden? Dan krijg jij hier direct een pushmelding over.

Live beelden bij alarmsituaties

Wil jij ook bij alarmsituaties een pushmelding ontvangen en in no-time de beveiligingsbeelden kunnen inzien? Dan is een koppeling tussen camera’s en jouw alarmsysteem een goede optie. Zo verschijnen bij een alarmmelding direct de beveiligingsbeelden van het betreffende gebied in een online dashboard. Hierdoor weet je in een mum van tijd wie of wat het alarm genereerde of dat het een vals alarm of storing is. Maak je gebruik van een beveiligingsbedrijf, dan kun je het beveiligingsbedrijf inzicht geven in alle videobeelden. Daardoor kan het beveiligingsbedrijf direct zien welke acties het kan ondernemen.

Eén platform voor alle camerabeelden

Direct actie ondernemen wordt makkelijker als je onmiddellijk toegang hebt tot alle camerabeelden en beveiligingssystemen. De koppeling tussen camera's en beveiligingssystemen kan worden gemaakt via Video Management Software, zoals Milestone. Milestone biedt toegang tot alle beveiligingsbeelden via een online dashboard, waarop je tegelijkertijd je alarm- en toegangscontrolesysteem kunt bedienen. Zo heb je vanaf mobiel, tablet of monitor 24/7 inzicht in de gebeurtenissen rondom jouw bedrijfspand of –terrein. Hierdoor kan je vanuit huis live videobeelden bekijken en terugkijken via opgenomen videobeelden. Wil je de situatie beter bekijken? Dan verander je in no-time de richting van camera’s en zoom je beelden in en uit.

Regie over jouw bedrijfsproces

Met slimme software verander je niet alleen in no-time je camerabeelden, je houdt ook regie op je bedrijfsproces, verhoogt het beveiligingsniveau en je hoeft niet fysiek op locatie te zijn. Daarbij zorg je naast een goede beveiliging van je bedrijfspand en -terrein ook voor goede naleving van de huidige coronamaatregelen betreffende een veilige afstand tussen personen. Naast bovengenoemde maatregelen zijn er nog tal van oplossingen voor camerabeveiliging waarmee wij van Winkels Techniek jou graag helpen.

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor camerabeveiliging bij jouw bedrijf? Wil jij advies over de camerabewaking of zoek je een vakkundige installateur voor onderhoud of installatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met Joost Pilage, Manager Safety & Security, via 06 48 53 51 56 of mail naar j.pilage@winkelstechniek.nl.

Gerelateerd nieuws

 

Hoe beveilig je jouw bedrijf op afstand?
Terug
  • Delen:
Winkels zet zich sterk in voor het slagen van een project.
Rik Nieuweweme, projectleider ZGT - Laboratorium Microbiologie en Pathologie ZGT